Vilket skärmskydd passar dig: Plast eller Glas?

Skydda din telefon mot sprickor med ett Skärmskydd/displayskydd från PhoneCompany.se!

Vad är bäst? Skärmskydd av Glas eller Skärmskydd av Plast?

Detta är en fråga många ställer sig när dem ska köpa ett skärmskydd till sin nya telefon. Som med all annan teknologi har de olika fördelar och nackdelar. Låt oss reda ut vilket skydd som passar dig bäst nedan!

Behöver man ett skärmskydd?

Skillnad mellan Skärmskydd i Plast och Glas (Härdat/Tempererat Glas)

Pris

Det är ingen större skillnad i pris mellan skärmskydd i glas och skärmskydd i plast, utan det handlar mest om vilken kvalitet eller tillverkare/märke du väljer. Som med det mesta får man ofta vad man betalar för, med undantaget att de absolut dyraste produkterna oftast kanske inte ger mest värde för pengarna.

Vinnare: Oavgjort

Styrka och Tålighet

Medans skärmskydd i plast lättare kan få repor så spricker det inte likt ett skärmskydd i glas lätt kan göra. Nyare teknologi har dock lett till att vissa skärmskydd i plast (exempelvis vårt premium-skärmskydd!) har självläkande funktioner. Detta betyder att mindre repor försvinner genom att plasten självläker.

Vinnare: Beror på prisklass, vi rekommenderar våra premium självläkande skärmskydd av plast om du är rädd om din telefon.

Känsla

En vanlig myt är att skärmskydd i glas är att föredra för att slippa en ”plastig” känsla på en dyr mobildisplay, detta då displayerna oftast numera är i glas. Numera när fler och fler tillverkare går över till rundade skärmar händer det dock att skärmskydd i glas inte är flexibla nog att kunna böjas över de kurvade kanterna. Detta innebär att skärmskydd i glas antingen kommer att lämna en obehaglig kant då det inte klarar av att vara heltäckande, eller ha väldigt lätt att lossna och därmed släppa in fukt och damm under skärmskyddet. Då plast är ett väldigt flexibelt material är det inga problem för varken billiga eller dyrare skärmskydd av plast att vara heltäckande och att inte lämna några glipor eller kanter.

Vinnare: Skärmskydd av plast

Utseende

Köper du ett vanligt skärmskydd (genomskinligt) så syns det inte att du har ett skärmskydd rakt framifrån/uppifrån, detta gäller såväl för skärmskydd av glas som för skärmskydd av plast.

På grund av sin tjocklek står skärmskydd i glas dock ut längre och lämnar ofta en kant, det får din mobil att både kännas- och se tjockare ut. Har din telefon fysiska knappar behöver det lämnas hål för dessa, och hålen blir då även djupare om du använder ett skärmskydd av glas än om du använder ett skärmskydd av plast.

Skärmskydd av plast är ofta mycket tunnare än skärmskydd av glas, samt så är plast mycket mer formbart. Detta gör att plasten utan problem kan omsluta även moderna kurvade skärmar där skärmskydd av glas ofta kan stöta på problem.

Vinnare: Skärmskydd av plast

Installation/Applicering

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *